MARATÓN MARTÍN FIZ

Ander Barrio 2:35:24 denboran txapeldun aldarrikatzen da. Emakumezkoen kategorian Eneritz Iraolak irabazi zuen 3:19:55eko denborarekin.

Korrika jaialdiaren edizio berri bat hasi zen egun bakarrean eta 4 distantziarekin gaur 19.a ospatzeko urdinez jantzi diren 2.000 kirolari baino gehiagoren zain. Martín Fiz Maratoiaren edizioa. Goizeko 8:30ean, Cervantes pasealekuak harrera egin die TotalEnergies Vitoria-Gasteiz Maratón Martín Fiz-ek eskaintzen dituen distantzia ezberdinetako kilometroei aurre egiteko prest dauden kirolariei: 42k, 21k eta 10k.

10k – Lasterketa herrikoia
Bi kategorietan aurreikuspenak bete dira. Helmuga zeharkatu zuen lehen korrikalaria izan zen Paul Benedikto,  azken edizioko irabazlea 42k distantzian. 0:30:25ean gelditu du erlojua, aurreko edizioko marka 2 minutu baino gehiago hobetuz. Segundo batzuk geroago, 2. postuan, gipuzkoarra heldu zen helmugara David Martin  0:30:56 denborarekin. Hirugarren postuan, gipuzkoarra ere, Alberto Bellosillo  0:31:28ko denboran osatu zituen 10k.

Emakumezkoen sailkapenean, Pilar Moran  10 km-ko distantzian lehen emakumea izan da 0:36:28ko denborarekin, 2021eko marka ere hobetuz. Gasteiztarra Zaira Acedo etorri ostean 0:38:28, podiuma itxi zuten nafarrek. Cristina Alfaro  0:40:18 denborarekin.

21k – Maratoi Erdia
Gizonezkoen podiuma osatu da Borja Abecia  1:09:54 denborarekin, Gustavo Gil  (1:10:08) eta Thomas Schuh  1:10:21 Erresuma Batutik.

Kantauriarra Sara Trelles  1:26:49 denboran lortu du garaipena. Bere atzetik korrikalaria Maria Teresa Inigo  1:29:24an zeharkatu zuen helmuga. Ines Martinez  podiuma itxi zuen 1:29:50ean.

42k –Maratoia
ander auzoa  Faborito bezala hasi nintzen eta horrela izan da. Erregina proba 2:35:25ean konkistatu du, Martín Fiz TotalEnergies Gasteizko maratoiko txapeldun berria izendatuz, bizkaitarra utzita.  Juan Carrascal  (02:37:38) bigarren postuan. Podiuma itxi egin da Tonin Blanco  02:39:58 denboran.

Emakumezkoetan, lehena izan da 42.195 kilometroak Eneritz Iraola  3:20:57ko denboran eta gasteiztar publikoaren babesa sentitu dela adierazi du. Bigarren postuan, susana lopez  03:23:58an amaitu da. Hirugarren postua izan da Lourdes Alonso  03:36:40.